Transport persoane Arad – Gifhorn, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Pret bilet de la 99€
Plecare de la * 22:00 Gara.
Rezervari persoane +40752233132
Rezervari colete +40752233131
Rezervari platforme +40743953952

Compania SC Voiaj Danytur SRL, cu o tradiție de peste un deceniu în transportul internațional de persoane și coletărie, oferă călătorii pe rutele România-Germania și retur, asigurând pasagerilor confort și siguranță până la destinație. Autocarele și microbuzele moderne sunt dotate la standarde europene, având și aparatură video ce facilitează vizionarea programelor de divertisment sau a filmelor artistice.Conducătorii auto, cu o bună pregătire profesională și experiență, au competența necesară pentru a garanta o stare de spirit adecvată și securitatea călătorilor pe traseu, rezolvând cu promptitudine doleanțele ivite pe parcurs.

Transport persoane Arad – Gifhorn, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Gifhorn este un oraș din landul Saxonia Inferioară, situat la confluența râurilor Ise și Aller. Prima atestare documentară a acestei așezări datează din anul 1196, fiind amplasată la trecerea a două rute comerciale importante: drumul sării între Luneburg-Brunswick și cel de transport al cerealelor între Celle-Magdeburg. Dar aceasta s-a dovedit a fi mult mai veche, existența fiindu-i marcată încă din secolul al IX-lea. Orașul a fost menționat în anul 1213, având o moară de apă, locuințe și un grajd. În timp a apărut un oficiu poștal cu stație pentru călători. Dreptul de piață a fost acordat în 1275 de către ducele Johann I von Luneburg. Strategic amplasat, Grifhorn a fost fortificat și documentat în anul 1332 ca ”oppidum”, primind în 1364 drepturi noi, facilitându-se și diversificarea meșteșugurilor practicate de locuitori. Secolul al XVI-lea a fost nefast pentru oraș, locuitorii suferind daune importante din cauza conflictelor armate și a incendiilor.

Castelul Gifhorn a fost menționat pentru prima oară în anul 1296 drept ”castrum Gifhorne”. La sfârșitul secolului al XIII-lea, castelul fusese reconstruit de către Otto Strengen. Așezarea s-a dezvoltat în jurul acestui castel, cu origini mai vechi, având și un birou vamal al rutei comerciale. Noul Castel Gifhorn a fost construit în stil renascentist între anii 1525-1581, dar nu în același loc, și a devenit ulterior reședința ducelui Franz von Brunswick-Luneburg (1539-1549), care l-a extins în 1539. În complexul de clădiri distingem Gatehaus, finalizată în 1526, care a avut lucrări din lemn înlocuite abia la renovarea din 1980. Ablagerhaus a fost o clădire rezidențială pentru oficiali, aici aflându-se și celebra Sală a Cavalerilor. Capela castelului a fost finalizată în anul 1547, găzduind sarcofagele ducelui Franz, cu o sculptură din lemn îngenunchiată, și a soției sale, Klara von Saxonia-Lauenburg. Turnul cu scara spiralată a fost finalizat în 1568. După 1549, castelul a devenit locuința executorului judecătoresc, sediu al societății de vânătoare a ducelui von Celle, dar rămânând o fortăreață cu funcție strategică administrată de un comandant. Fortificațiile au fost demolate între anii 1770-1780, dovedindu-se anacronice. Castelul a fost renovat în totalitate între anii 1978-1983 și este în prezent sediul Districtului Gifhorn, găzduind Muzeul istoric al Castelului Gifhorn și un restaurant.

Alte clădiri istorice interesante sunt și cele ”pe jumătate din lemn”, care creează atmosfera de originalitate a centrului vechi, printre acestea fiind și vechea Primărie. Aceasta a fost construită în anul 1562 și decorată cu frumoase sculpturi din lemn. A funcționat mai multe secole ca primărie, fiind vândută în anul 1843 și aparținând din nou orașului în 1970. Pe lângă restaurant, mai găzduiește și o parte a bibliotecii orașului Gifhorn.

Biserica Sf. Nicolai a fost construită între anii 1734-1744 după planurile arhitectului Otto Heinrich din Bonn. Amvonul datează din anul 1744, iar orga decorată rococo a fost donată în anul 1748 de preotul Christian din Hanovra.

În orașul Gifhorn există un muzeu unicat în Europa – Muzeul Internațional de Vânt și Mine, deschis în anul 1980, ale cărui colecții originale, constând în mori de vânt și de apă din 20 de țări, sunt expuse în aer liber pe un spațiu de 16 ha. Centrul muzeului în aer liber este piața satului, având case de panificație din anii 80, precum și un restaurant cu brutărie și casă de oaspeți. Sunteți bine-veniți!

Compania de transport internațional de persoane și coletărie SC Voiaj Danytur SRL distribuie biletele de autocar direct de la șofer sau la sediu, dar și online, în sistemul electronic de rezervare-bilete pus la dispoziția publicului, acesta accesându-se cu ușurință și de pe telefoanele mobile conexate la internet (www.danytur.ro).

Drum bun cu Danytur!