Transport persoane Broșteni Germania

Pret bilet de la 99€
Plecare de la * 12:00 din statie
Rezervari persoane +40752233132
Rezervari colete +40752233131
Rezervari platforme +40743953952

Cu Danytur prin România ! Firma de transport internațional de persoane și coletărie Danytur oferă călătorii plăcute spre toate ținuturile românești, dispune de vehicule modern dotate ce asigură o atmosferă relaxantă și conducători auto profesioniști. Curse regulate cu plecări din Roman transportă pasageri și colete direct la adresă, în cele mai bune condiții și siguranță deplină.

Străbătând orașele montane ale Moldovei, ne-am propus un scurt popas în cunoscuta localitate Broșteni din județul Suceava. Orașul, format prin reunirea câtorva așezări rurale, este situat pe valea râului Bistrița. Vestigiile descoperite demonstrează că ținutul a fost locuit încă din perioada paleolitică. Satul Broșteni a făcut parte din Braniștea Voronețului între anii 1488-1807, moșie dăruită de către Ștefan cel Mare Mănăstirii Voroneț, care a deținut-o până în anul 1775. După anexarea Bucovinei de către Imperiul Habsburgic, localitatea Broșteni a rămas în Moldova, proprietarul ei, Teodor Mustață, vânzând-o în anul 1807 lui Constantin Balj. Din anul 1877, comuna Broșteni a devenit proprietatea lui Carol I, domnitorul țării, care a cumpărat-o de la Constantin Balj. A cunoscut o perioadă de dezvoltare a industriei mineritului și s-au construit căi rutiere. Activitatea actuală a localității are la bază agricultura, prelucrarea laptelui și a cărnii, comerțul și turismul. În anul 2004, Broșteni a fost declarat oraș.

transport-persoane-Romania-Germania Brosteni

Principala atracție turistică a orașului este Biserica din lemn ”Sfântul Nicolae” , numită și Biserica-muzeu ”Ion Creangă”, lăcaș de cult ortodox ce datează din anul 1779. A funcționat în trecut ca biserică parohială și școală, printre elevii care au învățat aici în anul școlar 1848/1849 fiind și Ion Creangă. Ansamblul Bisericii ”Sfântul Nicolae” din Broșteni a fost inclus în anul 2015 pe Lista monumentelor istorice din județul Suceava, fiind format din Biserica ”Sfântul Nicolae” și Clopotnița, ambele construite în anul 1779.

Biserica a fost clădită pe locul alteia mai vechi de către meșteri aduși din Bucovina, sub îndrumarea călugărului Daniil de la Voroneț, care le-a dăruit locul pentru biserică, livada și cimitirul din vecinătate.Tot călugărul Daniil împreună cu un ucenic au realizat picturile icoanelor din lemn de molid. În anul 1950, biserica din lemn a fost transformată în muzeu sătesc de etnografie, artă populară și istorie locală. Printre multe alte exponate valoroase, se află aici obiecte de cult, cărți religioase, litografii și valoroase icoane pictate de Gh. Tattarescu, N. Grigorescu și N. Tonitza. Sunteți invitați să-l vizitați!

Firma de transport internațional de persoane și coletărie Danytur distribuie biletele de autocar direct de la șofer sau la sediu, dar și online, în sistemul electronic de rezervare-bilete pus la dispoziția publicului, acesta accesându-se cu ușurință și de pe telefoanele mobile conexate la internet (www.danytur.ro).

Informațiile referitoare la orarul curselor, timpii de tranzit, formalitățile vamale și prețurile oferite de firmă sunt disponibile non-stop.

Drum bun cu Danytur!