Transport persoane Bucecea Germania

PRET BILET DE LA 99€. PLECARE LA ORA 06:00 DE LA POD

Cu Danytur prin România ! Firma de transport internațional de persoane și coletărie Danytur oferă călătorii plăcute spre toate ținuturile românești, dispune de vehicule modern dotate ce asigură o atmosferă relaxantă și de conducători auto profesioniști. Curse regulate cu plecare din Roman transportă pasageri și colete în cele mai bune condiții și siguranță deplină direct la adresă.

Dintre frumoasele orașe ale Moldovei, pe traseul nostru ne-am oprit atenția asupra unei animate localități din județul Botoșani – Bucecea, situată în stânga văii Siretului.Ținutul înfloritor a fost locuit din vremuri străvechi, după cum demonstrează vestigiile aflate în colecțiile Muzeului Județean din Botoșani. Documentele menționează o așezare numită Vălcești, existentă încă din sec. al XVI-lea, atestarea istorică fiind dată de un act emis de domnitorul Moldovei Bogdan Lăpușneanu, la data de 15 apr. 1569. Denumirea Bucecea apare într-un act dat la 22 febr. 1634 la Iași, de Moise Movilă. În anul 1751 documentul lui Ananie de Botoșani menționează existența a două sate apropiate – Bucecea și Vălcești, acesta din urmă dispărând din cauza revărsărilor Siretului sau agresiunilor tătarilor, locuitorii mutându-se în Bucecea. S-a considerat că târgul Bucecea s-a întemeiat la 16 ian. 1828, în timpul domnitorului Ioan Sandu Sturdza, dezvoltându-se mult ulterior, în timpul domnitorului Al.I. Cuza,care împroprietărise pe mulți dintre locuitori. O nouă împroprietărire a avut loc după Războiul de Independență, la care și bărbați din Bucecea au luat parte. În anul 2004, localitatea Bucecea a fost declarată oraș.

Din această perioadă dateaza câteva dintre obiectivele turistice care merită a fi menționate:

transport persoane Romania Germania-24-6

Biserica cu hramul Sf. Nicolae, sfințită în anul 1813, din satul Călinești, afiliat orașului Bucecea. S-au mai făcut adăugiri în anul 1845.

Biserica cu hramul Sf. Nicolae din Bucecea, construită în anul 1865 pe locul unei biserici din lemn ce data de la 1781.

Conacul Miclescu din Călinești, clădit în 1820 pe fundațiile unei construcții din prima jumătate a sec. al XVIII-lea (se presupune anul 1711). Este prima și cea mai veche construcție civilă de zid investigată arheologic și bine păstrată din județul Botoșani. Conacul este amplasat în mijlocul unui parc de 28 ha, înconjurat de un zid de cărămidă ce avea o poartă cu blazonul familiei. Interiorul era amenajat cu pereți tapisați cu mătase, tablouri valoroase, vase japoneze, franțuzești, maure și sculpturi. Multe dintre acestea au ajuns la București, iar restul au fost distruse în timpul războiului.

Bucecea este un oraș prietenos și primitor, ca toate orașele românești. Sunteți bine-veniți !

Firma de transport internațional de persoane și coletărie Danytur distribuie biletele de autocar direct de la șofer sau la sediu, dar și online, în sistemul electronic de rezervare-bilete pus la dispoziția publicului, acesta accesându-se cu ușurință și de pe telefoanele mobile conexate la internet (www.danytur.ro).

Informațiile referitoare la orarul curselor, timpii de tranzit, formalitățile vamale și prețurile oferite de firmă sunt disponibile non-stop.

Drum bun cu Danytur !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.