Transport persoane Huedin – Leonberg, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Pret bilet de la 99€
Plecare de la * 18:30 din statia din fata garii
Rezervari persoane +40752233132
Rezervari colete +40752233131
Rezervari platforme +40743953952

Compania SC Voiaj Danytur SRL, cu o tradiție de peste un deceniu în transportul internațional de persoane și coletărie, oferă călătorii pe rutele România-Germania și retur, asigurând pasagerilor confort și siguranță până la destinație. Autocarele și microbuzele moderne sunt dotate la standarde europene, având și aparatură video ce facilitează vizionarea programelor de divertisment sau a filmelor artistice. Conducătorii auto, cu o bună pregătire profesională și experiență, au competența necesară pentru a garanta o stare de spirit adecvată și securitatea călătorilor pe traseu, rezolvând cu promptitudine doleanțele ivite pe parcurs.

Leonberg este un orășel din landul Baden-Wurttemberg, situat pe malul estic al râului Glems, pe pantele inferioare ale dealului Engelberg. Este cunoscut încă din anul 1248 cu numele Levinberch, ca așezare fondată de contele Ulrich I von Wurttemberg. Castelul și orașul erau înconjurate de fortificații, care au rezistat până la începutul secolului al XIX-lea. Însă dintre clădirile vechiului oraș nu au supraviețuit incendiului din anul 1498 decât Stonehause, în prezent pensiunea Schwarzer Adler, construită în secolul al XV-lea și despre care se spune că a găzduit în 1457 primul parlament din Wurttemberg.

Transport persoane Huedin – Leonberg, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Orașul vechi din Evul Mediu includea și o piață istorică, casele tradiționale pe jumătate din lemn, vechea primărie cu plăcuțele ce reprezintă breslele locale și turnul de apă pe dealul Engelberg. În anul 1467 a fost construită o mănăstire franciscană, în 1468 Primăria, un secol mai târziu, în 1541, Școala Latină, iar în 1580 și o școală de fete.

Castelul Leonberg, construit de contele Ulrich I von Wurttemberg în secolul al XIII-lea, a fost reconstruit între anii 1560-1570 pentru ducele Christoph, care l-a folosit drept cabană de vânătoare. La începutul secolului al XVII-lea a devenit reședința ducesei Sybilla von Anhalt, văduva lui Frederick I von Wurttemberg, care a reamenajat și grădina, devenită faimoasă ulterior ca Grădina Pomeranzen.Până în secolul al XIX-lea, castelul și-a păstrat funcția de reședință, în prezent găzduind Biroul fiscal și Curtea districtuală din Leonberg.

Grădina Pomeranzen este unică în Germania, fiind construită în terasă, în stil Renascentist italian, la începutul secolului al XVII-lea. În anul 1742 a fost transformată în grădină de legume și fructe, dar restaurată în 1980 după proiectul original al lui Heinrich Schickhardt.

Biserica Sf. Mihail a fost construită în anul 1487, turnul fiind dotat cu ferestre acustice realizate în stil gotic târziu.

Unul dintre evenimentele importante ale orașului este târgul tradițional – Piața de cai, care are loc anual în piața veche, în luna februarie.Tradiția vine din anul 1684, când ducele Frederick Karl a organizat prima piață. În prezent acolo se desfășoară și întreceri sportive, seminarii despre ”horseriding” și reproduceri și tot felul de distracții pentru public. Sunteți bine-veniți!

Compania de transport internațional de persoane și coletărie SC Voiaj Danytur SRL distribuie biletele de autocar direct de la șofer sau la sediu, dar și online, în sistemul electronic de rezervare-bilete pus la dispoziția publicului, acesta accesându-se cu ușurință și de pe telefoanele mobile conexate la internet (www.danytur.ro).

Drum bun cu Danytur!