Transport persoane Roman – Augsburg, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Pret bilet de la 99€
Plecare de la * 09:30 din autogara
Rezervari persoane +40752233132
Rezervari colete +40752233131
Rezervari platforme +40743953952

Compania SC Voiaj Danytur SRL, cu o tradiție de peste un deceniu în transportul internațional de persoane și coletărie, oferă călătorii pe rutele România-Germania și retur, asigurând pasagerilor confort și siguranță până la destinație. Autocarele și microbuzele moderne sunt dotate la standarde europene, având și aparatură video ce facilitează vizionarea programelor de divertisment și a filmelor artistice. Conducătorii auto, cu o bună pregătire profesională și experiență, au competența necesară pentru a garanta o stare de spirit adecvată și securitatea călătorilor pe traseu, rezolvând cu promptitudine doleanțele ivite pe parcurs.

Călătorind prin frumosul land Bavaria, ne-am oprit pentru un popas în orașul Augsburg, situat la convergența râurilor Lech și Wertach. În anul 1997, Augsburg a fost primul oraș german care a câștigat concursul european Entente Florale, pentru cel mai ecologic și mai rezistent oraș din Europa.

Transport persoane Roman – Augsburg, Romania – Germania cu autocar, microbuz_

A fost fondat de romani în anul 15 î.Hr., cu numele Augusta Vindelicorum, la ordinul împăratului Augustus. În anul 120 a devenit capitala provinciei romane Raetia, iar între anii 1276-1803 a fost oraș imperial liber și un important centru comercial. A avut o poziție militară, economică și geografică foarte bună, fiind situat la intersecția a numeroase legături importante, principale rute comerciale în Evul Mediu. Producția de textile și țesături, precum și susținerea a două sedii bancare cunoscute în secolul al XVI-lea, Fugger și Welser, a facilitat mult dezvoltarea orașului. Mulți artiști s-au stabilit aici, contribuind și la formarea unui centru artistic faimos.

Dintre clădirile istorice situate în centrul orașului, una dintre cele mai frumoase și atractive este Primăria, construită în stil renascentist de către arhitectul Elias Holl între anii 1615-1624. Pe fronton se află Vulturul Imperial, emblema Sfântului Imperiu Roman, cealaltă emblemă fiind simbolul orașului Augsburg – conul de cupru sau Zirbelnuss. Clădirea actuală a fost ridicată pe locul vechii Primării, construită în anul 1385 și demolată în 1615. Sala de Aur este cea mai frumoasă încăpere a Primăriei, considerată un monument cultural al Renașterii germane. Tavanul și pereții sunt bogat ornamentați cu picturi murale executate de pictorul flamand Peter Candid. Sala a fost refăcută în anii 1985 și 1996, respectându-se cu fidelitate creația originală. Aici au loc recepții, ceremonii și concerte.

Catedrala din Augsburg, dedicată Fecioarei Maria, a fost fondată în secolul al XI-lea în stil romanic, turnurile sale, finalizate în anul 1075, având înălțimea de 62 m. Între anii 1331-1431, operându-se lucrări de reconstrucție, au fost introduse și elemente gotice în arhitectura exterioară. La portalul sudic, ce datează din anul 1356, sunt numeroase sculpturi ce prezintă scene din viața Fecioarei Maria, iar la portalul nordic apar scene cu nașterea lui Hristos, adorarea magilor și încoronarea Fecioarei. Ușa din bronz originală, din secolul al XI-lea, se află în Muzeul Catedralei și cuprinde 35 de panouri din bronz cu scene din Vechiul și Noul Testament. Vitraliile ferestrelor conțin de asemenea scene religioase, fiind create în secolele al XII-lea și al XIV-lea. Capela Maicii Domnului a fost proiectată în anul 1721 de către Gabriel de Gabrieli. Sunteți invitați să o vizitați!

Compania de transport internațional de persoane și coletărie SC Voiaj Danytur SRL distribuie biletele de autocar direct de la șofer sau la sediu, dar și online, în sistemul electronic de rezervare-bilete pus la dispoziția călătorilor, acesta accesându-se cu ușurință și de pe telefoanele mobile conexate la internet (www.danytur.ro).

Drum bun cu Danytur!