Transport persoane Saliste – Gottingen, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Pret bilet de la 99€
Plecare de la * 18:30 din statia din fata garii
Rezervari persoane +40752233132
Rezervari colete +40752233131
Rezervari platforme +40743953952

Compania SC Voiaj Danytur SRL, cu o tradiție de peste un deceniu în transportul internațional de persoane și coletărie, oferă călătorii pe rutele România-Germania și retur, asigurând pasagerilor confort și siguranță până la destinație. Autocarele și microbuzele moderne sunt dotate la standarde europene, având și aparatură video ce facilitează vizionarea programelor de divertisment sau a filmelor artistice. Conducătorii auto, cu o bună pregătire profesională și experiență, au competența necesară pentru a garanta o stare de spirit adecvată și securitatea călătorilor pe traseu, rezolvând cu promptitudine doleanțele ivite pe parcurs.

Transport persoane Saliste – Gottingen, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Gottingen, popasul nostru de astăzi, este un un faimos oraș universitar din landul Saxonia Inferioară, situat între râul Wesser și Munții Harz. Exista încă din secolul al VII-lea ca o mică așezare de meșteșugari și comercianți. În anul 953 apare cu denumirea ”Gutingi”, primind apoi în 1200 drepturi de oraș de la regele Heinrich Leul. S-a dezvoltat economic mai mult în secolul al XIV-lea, între anii 1351-1572 făcând parte din Liga Hanseatică. Tot în această perioadă orașul a suferit mari transformări arhitectonice, construindu-se o primărie, biserici și alte clădiri civile. Centrul vechi al orașului deține încă unele clădiri istorice ridicate între secolele XV-XVI, cu stilul specific epocii. În secolul al XVII-lea apar deja construcții mai elegante, cu ziduri în totalitate din cărămidă. Multe dintre acestea au devenit în timp adevărate atracții turistice.

Primăria veche a fost clădită între anii 1369-1443, funcționând până în zilele noastre. În interior există valoroase fresce murale inspirate de personalitățile istorice ale orașului. Actualmente aici se află un birou de turism.

Biserica Sf. Johannis, cel mai vechi lăcaș de cult din oraș, a fost construită pe la 1200 și refăcută în stil gotic în secolul al XIV-lea, având două turnuri asimetrice.

Biserica gotică Sf. Jacob este o clădire venerabilă a cărei construcție a început în anul 1361. Mai există în incintă frescele originale în perfectă stare.

Biserica Sf. Alban a fost construită pe fundația unei biserici mai vechi în secolul al XV-lea. Fresca cea mai valoroasă poartă titlul ”Adormirea Maicii Domnului”, având încă un apostol cu chipul artistului.

O altă clădire istorică importantă este Universitatea Georg-August din Gottingen, fondată de George II al Marii Britanii (Georg August de Hanovra) în anul 1734, devenită una dintre instituțiile de studii superioare de marcă din Germania.

Dar nu poate fi uitat un obiectiv turistic foarte simpatizat în Gottingen. Statuia din bronz realizată în anul 1901 și amplasată în centrul vechi al orașului reprezintă Fetița cu Gâștele. Tradiția spune că aceasta trebuie sărutată pe obraji de către studenții proaspăt absolvenți ai universității locale. Acesta fapt nu este permis legal, dar tradiția…

Grădina Botanică din Gottingen a fost înființată în anul 1735, fiind prima de acest fel din Germania. Este foarte frumoasă, deci nu o ratați! Sunteți bine-veniți!

Compania de transport internațional de persoane și coletărie SC Voiaj Danytur SRL distribuie biletele de autocar direct de la șofer sau la sediu, dar și online, în sistemul electronic de rezervare-bilete pus la dispoziția publicului, acesta accesându-se cu ușurință și de pe telefoanele mobile conexate la internet (www.danytur.ro).

Drum bun cu Danytur!