Transport persoane Selimber – Franzburg, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Pret bilet de la 99€
Plecare de la * 18:30 din statia din fata garii
Rezervari persoane +40752233132
Rezervari colete +40752233131
Rezervari platforme +40743953952

Compania SC Voiaj Danytur SRL, cu o tradiție de peste un deceniu în transportul internațional de persoane și coletărie, oferă călătorii pe rutele România-Germania și retur, asigurând pasagerilor confort și siguranță până la destinație. Autocarele și microbuzele moderne sunt dotate la standarde europene, având și aparatură video ce facilitează vizionarea programelor de divertisment sau a filmelor artistice. Conducătorii auto, cu o bună pregătire profesională și experiență, au competența necesară pentru a garanta o stare de spirit adecvată și securitatea călătorilor pe traseu, rezolvând cu promptitudine doleanțele ivite pe parcurs.

Transport persoane Selimber – Franzburg, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Parcurgând landul Mecklenburg-Pomerania de Vest, ne-am oprit pentru un scurt popas într-un frumos orășel numit Franzburg. Având deja o vechime respectabilă, așezarea s-a format în jurul unei mănăstiri cisterciene existentă încă din secolul al XIII-lea. După Reforma din secolul al XVI-lea, când mănăstirea a fost secularizată, ducele Bogislaw XIII de Pomerania a reconstruit-o ca reședință ducală în anul 1580. Peste opt ani, în 1587, Franz(en)burg a fost atestat documentar cu statutul de oraș, din anul 1591 numindu-se Franzburg. Ocupația principală a locuitorilor a fost mult timp meșteșugăritul, orașul dispunând și de o monetărie.

În anul 1628, regele Gustav Adolf a ocupat Franzburgul, care a rămas teritoriu suedez până în secolul al XIX-lea. În această perioadă a început să prospere, construindu-se un nou castel (1839), un colegiu pentru cadrele didactice (1853) și un institut pentru pregătirea preoților (1907). Industria a început să se dezvolte, apărând o fabrică de cărămidă, o fabrică de mobilă, precum și de produse alimentare și lactate. Conectarea la rețeaua feroviară (1900) a fost un nou impuls.

Câteva dintre clădirile istorice, care au reușit să răzbată prin veacurile tumultoase, atrag atenția turiștilor prin arhitectura deosebită ce evocă timpuri de mult apuse. Biserica Mănăstirii Neuenkamp, construită între anii 1280-1330, a fost mai întâi transformată în capelă a castelului (sec. al XVI-lea) și ulterior în biserică parohială a orașului. Clădirea din cărămidă, inițial în stil gotic, a fost reconstruită în stil neogotic în secolul al XIX-lea și refăcută între anii 1972-1976, 1978-1985, ultima oară între 2010-2013. În incinta bisericii se află opere de artă religioasă originale realizate între secolele XV-XVIII. Primăria, cu acoperișul mansardat, a fost construită în secolul al XVIII-lea și reconstruită ulterior. Franzburg este un oraș plăcut și primitor. Sunteți bine-veniți!

Compania de transport internațional de persoane și coletărie SC Voiaj Danytur SRL distribuie biletele de autocar direct de la șofer sau la sediu, dar și online, în sistemul electronic de rezervare-bilete pus la dispoziția publicului, acesta accesându-se cu ușurință și de pe telefoanele mobile conexate la internet (www.danytur.ro).

Drum bun cu Danytur!