Transport persoane Sibot – Hanau, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Pret bilet de la 99€
Plecare de la * 19:30 din statia din fata garii
Rezervari persoane +40752233132
Rezervari colete +40752233131
Rezervari platforme +40743953952

Compania SC Voiaj Danytur SRL, cu o tradiție de peste un deceniu în transportul internațional de persoane și coletărie, oferă călătorii pe rutele România-Germania și retur, asigurând pasagerilor confort și siguranță până la destinație. Autocarele și microbuzele moderne sunt dotate la standarde europene, având și aparatură video ce facilitează vizionarea programelor de divertisment sau a filmelor artistice. Conducătorii auto, cu o bună pregătire profesională și experiență, au competența necesară pentru a garanta o stare de spirit adecvată și securitatea călătorilor pe traseu, rezolvând cu promptitudine doleanțele ivite pe parcurs.

Transport persoane Sibot – Hanau, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Hanau este un popas plăcut în traseu prin frumusețea peisajului și a clădirilor sale. Situat în landul Hesse, la vărsarea râului Kinzig în Main, orașul este cunoscut și ca loc de baștină a celebrilor frați Jacob și Wilhelm Grimm, autori ai fermecătoarelor basme germane cunoscute în întreaga lume. Monumentul îndrăgiților scriitori se află amplasat în fața Primăriei orașului.

Prima atestare documentară a acestei așezări datează din anul 1143, fiind formată în jurul castelului unei familii de nobili, cunoscută din secolul al XIII-lea cu numele von Hanau. În anul 1303 a devenit oraș, construindu-și ziduri de apărare. Din secolul al XVI-lea, Hanau a ajuns un centru de prelucrare a metalelor prețioase. Astfel, un atractiv obiectiv turistic, care amintește de meșteșugarii ce realizau frumoasele bijuterii, este Casa Aurarilor, fostă primărie și actualmente muzeu. Clădirea datează din anul 1538 și îmbină armonios elemente ale stilului gotic târziu cu cel renascentist. În incintă funcționează în prezent Academia Națională de Desen și Societatea Germană de Artă a Aurarilor.

În fața clădirii se află amplasată Fântâna Dreptății, o altă operă renascentistă, realizată în anii 1607/1608. Leii țin în brațe scuturi heraldice cu stema orașului și a conților von Hanau.

În imediata apropiere se găsește și Biserica Sf. Maria, menționată încă din anul 1316. Aceasta este o frumoasă clădire gotică ce deține cele mai mari clopote din Hanau.

Castelul baroc Philippsruhe, construit între anii 1700-1725 pentru contele Philipp Reinhard este astăzi un valoros muzeu de istorie și artă, sălile sale având denumiri specifice: Sala Oglinzilor, Sala de mese, Sala de bal, Salonul Maria Anna, Salonul de muzică și Biblioteca lui Friedrich Wilhelm.

Primăria orașului Hanau a fost construită inițial în stil baroc între anii 1723-1733, după proiectul arhitectului Christian Ludwig Hermann. Fațada sa din gresie roșie are un fronton cu stema fondatorului, contele Johann Reinhard III, precum și simbolurile alegorice ale dreptății și păcii. Turnul datează din anul 1755, având un carillon de 18 clopote și un ceas. Clădirea a fost refăcută în stil modern în anul 1960, păstrându-se zidurile originale.

Un alt loc atractiv al orașului este și Grădina Castelului din Hanau, înființată în anul 1766 de către contesa Maria von Hessen-Kassel. Inițial organizată în stil englezesc, a fost extinsă în 1772 și reproiectată între anii 1824-1829. În parc se află și monumentul lui J.W. von Gultenbronn. O plimbare agale prin această grădină la începutul verii este minunată! Sunteți bine-veniți!

Compania de transport internațional de persoane și coletărie SC Voiaj Danytur SRL distribuie biletele de autocar direct de la șofer sau la sediu, dar și online, în sistemul electronic de rezervare-bilete pus la dispoziția publicului, acesta accesându-se cu ușurință și de pe telefoanele mobile conexate la internet (www.danytur.ro).

Drum bun cu Danytur!