Transport persoane Sighisoara – Freising, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Pret bilet de la 99€
Plecare de la * 15:30 din statia din fata garii
Rezervari persoane +40752233132
Rezervari colete +40752233131
Rezervari platforme +40743953952

Compania SC Voiaj Danytur SRL, cu o tradiție de peste un deceniu în transportul internațional de persoane și coletărie, oferă călătorii pe rutele România-Germania și retur, asigurând pasagerilor confort și siguranță până la destinație. Autocarele și microbuzele moderne sunt dotate la standarde europene, având și aparatură video ce facilitează vizionarea programelor de divertisment sau a filmelor artistice. Conducătorii auto, cu o bună pregătire profesională și experiență, au competența necesară pentru a garanta o stare de spirit adecvată și securitatea călătorilor pe traseu, rezolvând cu promptitudine doleanțele ivite pe parcurs.

Transport persoane Sighisoara – Freising, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Freising este un oraș universitar din frumosul land Bavaria, situat pe râul Isar. Prima mențiune despre o așezare cu numele Frigising apare în anul 555, iar în 715 Freising era deja o reședință cu un castel. În secolul al VIII-lea au locuit aici episcopi, Biserica Sf. Maria existând în anul 715, iar în 739 fiind declarat episcop Sf. Bonifaciu. Freising a evoluat, în anul 788 a fost declarat ”civitas”, așezarea primind drept de piață, monede și drept vamal de la împăratul Otto III în anul 966. La mănăstirea benedictină din apropiere a fost înființată prima fabrică de bere din Germania în anul 1040. Episcopul Albert a acordat în anul 1359 statutul de oraș.

Catedrala Sf. Maria și Sf. Corbinian, important monument istoric, a fost construită în stil romanic în anul 1159 și consacrată în anul 1205. Ducele Bavariei, Heinrich Leul, și soția sa sunt menționați ca donatori, având aici statui din piatră. Inițial fiind realizată în stil gotic, catedrala a căpătat de-a lungul timpului elemente baroce și rococo. Altarul a fost pictat de Rubens între anii 1623-1625, alte picturi fiind realizate de Egidio Quirinio Asam și Emil Bohm. Alte statui din piatră îi reprezintă pe Sf. Corbinian, împăratul Friedrich Barbarossa, episcopul Otto von Freising și împărăteasa Beatrix de Burgundia, datând din secolul al XII-lea. În catedrală mai există un altar din aur cu rămășițele Sf. Corbinian și Sf. Lambert. Clopotele sunt din perioadele renascentistă și barocă.

Marienplatz, situată în orașului vechi, are în centru o coloană din marmură roșie ridicată în anul 1674 și dedicată Sf. Maria.

Primăria este de asemenea găzduită într-o clădire istorică construită între anii 1904-1907, dar instituția datează din anul 1468. Clădirea renascentistă din anul 1907 are pe fronton stema orașului, iar picturile sunt realizate de Otto Lehr. Pe fronton există un ceas în jurul căruia se află o pictură murală cu imagini ale Sf. Maria, Iisus și Sf. Corbinian.

O altă clădire cu o vârstă venerabilă este Biserica Sf. Gheorghe, menționată din anul 1230 și refăcută în stil gotic târziu între anii 1440-1494. Prezintă pe peretele vestic sculptura monumentală barocă a ”Luptei Sf. Gheorghe cu dragonul” realizată în anul 1660. Turnul înalt de 84 m a fost ridicat de meșterul constructor Antonio Riva.

Clădirea Universității și cea barocă a Liceului Episcopal, construite în anul 1695 de Antonio Riva, ultima finalizată în 1764 și refăcută găzduiește în prezent sediul Muzeul orașului Freising și Teatrul Asam. Sunteți bine-veniți!

Compania de transport internațional de persoane și coletărie SC Voiaj Danytur SRL distribuie biletele de autocar direct de la șofer sau la sediu, dar și online, în sistemul electronic de rezervare-bilete pus la dispoziția publicului, acesta accesându-se cu ușurință și de pe telefoanele mobile conexate la internet (www.danytur.ro).

Drum bun cu Danytur!