Transport persoane Simeria – Luneburg, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Pret bilet de la 99€
Plecare de la * 18:30 din statia din fata garii
Rezervari persoane +40752233132
Rezervari colete +40752233131
Rezervari platforme +40743953952

Compania SC Voiaj Danytur SRL, cu o tradiție de peste un deceniu în transportul internațional de persoane și coletărie, oferă călătorii pe rutele România-Germania și retur, asigurând pasagerilor confort și siguranță până la destinație. Autocarele și microbuzele moderne sunt dotate la standarde europene, având și aparatură video ce facilitează vizionarea programelor de divertisment sau a filmelor artistice. Conducătorii auto, cu o bună pregătire profesională și experiență, au competența necesară pentru a garanta o stare de spirit adecvată și securitatea călătorilor pe traseu, rezolvând cu promptitudine doleanțele ivite pe parcurs.

Transport persoane Simeria – Luneburg, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Un nou popas în landul Saxonia Inferioară, ne face cunoscut orașul hanseatic Luneburg, situat pe râul Ilmenau. Prima atestare documentară datează din anul 956 și apare într-un document emis de împăratul Sfântului Imperiu Roman, Otto I, către mănăstirea dedicată Sf. Mihail. Zăcământul de sare descoperit în zonă a facilitat dezvoltarea acestei așezări, care în jurul anului 1190 a primit privilegii de oraș. Luneburg a devenit ulterior membru al Ligii Hanseatice, iar în anul 1392 a căpătat și statutul de oraș imperial liber. S-au construit multe case și biserici, comerțul fiind înfloritor, dar în a doua jumătate a secolului al XVI-lea, orașul a intrat într-o perioadă de declin. Spre sfârșitul secolului al XIX-lea s-a transformat într-un oraș de garnizoane. În prezent, multe companii, mici și mijlocii, contribuie la prosperitatea orașului: Roy Robson, DeVauGe Gesundkostwerk, Johnson Controls, HB Fuller, Impreglon, Sieb&Meyer, von Stern*schen Druckerei, Werum Software și System AG.

Parcul spa creat pentru turiști, numeroasele grădini cu vegetație bogată și centrul de sănătate cu bazine cu valuri sau băi de sare, sauna, terapia cu soluție salină devin tot mai cunoscute.

Deși centrul istoric nu a fost afectat de nicio conflagrație a secolului al XX-lea, totuși unele dintre clădirile vechi de secole au dispărut prin neglijența edililor. Restaurarea celor rămase a scos la iveală comori artistice și de arhitectură deosebite.

Biserica Sf. Mihail a fost inițial o biserică de abație a Mănăstiri

i Benedictinelor, construită din cărămidă în stil gotic în anul 1376 și reconstruită în 1412, cu turnul finalizat în 1434. La sfârșitul secolului al XVIII-lea a fost din nou restaurată. În școala asociată cu mănăstirea, existentă între anii 1353-1818, au fost elevi J.S. Bach și J.A.P. Schultz, viitori muzicieni și compozitori de renume. În Biserica Sf. Mihail au loc concerte de muzică sacră, tot aici desfășurându-se și Festivalul muzical Schleswig-Holstein.

Biserica Sf. Ioan Botezătorul, construită în stil gotic din cărămidă roșie, este situată în centrul orașului și a fost ridicată între anii 1300-1370. Reconstrucția din anul 1765 prezintă imaginea unui lăcaș de cult cu turnul înalt de 108 m, dar ușor înclinat. Vitraliul din Capela Elisabeta a fost realizat în anul 1969 de către Charles Crodel, iar orga barocă a fost refăcută în secolul al XX-lea de către Rudolf von Beckerath.

Biserica Sf. Nicolai datează de la începutul secolului al XV-lea, fiind construită din cărămidă în stil gotic. Turnul înalt a fost finalizat în anul 1587 și refăcut în 1896 în stil gotic. În biserică se află multe opere de artă, precum pictură gotică din secolul al XV-lea, sculpturi, un altar realizat de Hans Snitker și pictat de Hans Bornemann, un tablou creat de acesta din urmă prezentând una dintre cele mai timpurii imagini ale orașului Luneburg. Vitraliile au fost realizate de către Johannes Schreiter în anul 1987.

Și pentru că suntem în sezonul de iarnă, târgurile istorice de Crăciun din jurul Bisericii Sf. Mihail, din fața Primăriei sau din piața Am Sande vă invită să le vizitați!

Compania de transport internațional de persoane și coletărie SC Voiaj Danytur SRL distribuie biletele de autocar direct de la șofer sau la sediu, dar și online, în sistemul electronic de rezervare-bilete pus la dispoziția călătorilor, acesta accesându-se cu ușurință și de pe telefoanele mobile conexate la internet (www.danytur.ro).

Drum bun cu Danytur!