Transport persoane Ștefănești Germania

Pret bilet de la 99€. Plecare de la * 06:00 din statie.

Cu Danytur prin România ! Firma de transport internațional de persoane și coletărie Danytur oferă călătorii plăcute spre toate ținuturile românești, dispune de vehicule modern dotate ce asigură o atmosferă relaxantă și conducători auto profesioniști. Curse regulate cu plecări din Roman transportă pasageri și colete direct la adresă, în cele mai bune condiții și siguranță deplină.

Continuându-ne drumul prin provincia istorică Moldova, am avut prielnic popas în orașul Ștefănești din județul Botoșani. Frumosul orășel se află situat în apropierea confluenței râului Bașeu cu Prutul, pe malul lacului de acumulare Stânca-Costești. Prima atestare documentară apare într-un document emis de domnitorul Ștefan II în anul 1435 cu denumirea Gura Bașeului. În anul 1476 este deja un târg, apărând menționat și în lucrarea lui Dimitrie Cantemir – Descriptio Moldaviae, ca – ”oppida notabiliara”. Târgul Ștefănești s-a aflat o lungă perioadă în proprietate domnească.

transport-persoane-Romania-Germania-Botoșani

Până în anul 1968 s-a numit Ștefănești-Târg, iar în anul 2004 a fost declarat oraș.

Ca obiective turistice mai importante sunt de menționat:

Casa Memorială ”Ștefan Luchian” dedicată ”pictorului plastic al florilor” și al peisajului românesc, născut la 1 februarie 1868 în Ștefănești, remarcat ca o personalitate artistică originală și caracterizat prin modul de transpunere deosebit al efectelor de lumină;

Biserica ortodoxă Cuvioasa Parascheva, monument arhitectonic moldovenesc, a fost clădită în anul 1640 pe fundațiile unei biserici mai vechi, construită de Ștefan cel Mare în amintirea unei bătălii repurtate asupra tătarilor. A fost reparată în anii 1794, de când datează și turnul-clopotniță, și 1828.

Orașul Ștefănești este un loc prietenos și plăcut, unde sunteți bine-veniți !

Firma de transport internațional de persoane și coletărie Danytur distribuie biletele de autocar direct de la șofer sau la sediu, dar și online, în sistemul electronic de rezervare-bilete pus la dispoziția publicului, acesta accesându-se cu ușurință și de pe telefoanele mobile conexate la internet (www.danytur.ro).

Informațiile referitoare la orarul curselor, timpii de tranzit, formalitățile vamale și prețurile oferite de firmă sunt disponibile non-stop.

Drum bun cu Danytur!